Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samtidens frågor



om vår tillhörighet
våra hem och rötter blir viktigare
då kriget utbryter
existentiella frågor blir det
vi lutar oss emot i stunder av kris
hur mycket är vi beredda offra
för andra och under hur lång tid
människor med annan
verklighetssyn nöter mot andra
har alltid gjort och gör
I krig finns inga nyanser
alla samlas bakom en ledare
med den starkaste rösten
allt censureras
vill inte förstå demokrati
varje människa följer sina ideologier
vad den brinner för
där har en diktatur stora problem
hjärntvätta sin befolkning
börjar med modersmjölken

Kriget kan i slutänden
få till resultat
människan förstår
vad en diktatur är
och det stärker demokratin





Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-10-03 12:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP