Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samvetet

 

 

 Samvetet är som en lök

inkapslat i sitt skyddande hölje

 

när man börjar skala

svider det i ögonen

 

ju längre in  man kommer

desto mer rinner tårarna




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2022-10-12 09:13



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Ja visst är det så.
Så svårt men vi är mänskliga!
2022-10-20

  Respons VIP
Kloka sanna ord.
2022-10-17

  Susen VIP
Finstämda rader som berör igenkännande
2022-10-16

  Eva Helene VIP
Vilken bra liknelse!
Tänk om alla kom så långt!
2022-10-13

  Kungskobran VIP
Inget öga är torrt
när samvetet rösten fått
Den samvetslöse har
tåren i ögat kvar
2022-10-13

  Niliboy
Mycket roligt!
2022-10-13

  Blått Norrsken VIP
Så härligt uttryckt i din skrift
2022-10-12

  Olof Lagerhorn VIP
En originell bild över samvetet och
hur vi förhåller oss till det.
2022-10-12

  Öknens Ros VIP
Tårar av både glädje och sorg måhända?
2022-10-12

  Solstrale VIP
En god metafor!
2022-10-12

  Sparvögat VIP
Vilken härlig betraktelse av
lökens inre värld~samvetets
inre färd…
Mycket bra!
2022-10-12

  Kajan VIP
En bra liknelse, lök är i grunden mycket nyttigt !
2022-10-12

  Maria Sundelin VIP
Vi är olika bra på att lyssna på vårt samvete eller överjag
Kramar
2022-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP