Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ÅGUST OM CENCUR

Har Strindberg hört om att Gustaf Fröding
blifvit åtalad för brott mot sedligheten.

Ågust :Att Fröding åtalades för sin sensuellt
komponerade dikt en morgondröm som brott
mot sedlighet säga mer om dem som åtalat
genom deras egna betraktelsesätt vilka icke
kunna uttolka det sköna utan endast se det
snuskiga och af en sådan krum krets förtor-
kade gubbtjyvar skola samhällets moral
grundas för att icke glömma det skändliga
åtalet mot mina Giftasnoveller vilka af den
svensknorske Oscar Ibsen förtalats,förföljts
och åtalats som hädelse af heliga sakramentet
deri äktenskapet af Gud instiftats,
ack ! dessa impotenta hanrejar som icke vill
förunna folket njutning och sanning däri de
heliga könens outtömliga säd och de omättlige
magarnes hunger ger hän åt sina lustar under
kristallkronornas gnistrande sken i slott som
i koja.
Cencur mitt herrskap ! är för lögnare,hycklare
och ogärningsmän.
-

-




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 166 gånger
Publicerad 2022-10-12 22:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP