Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Oktoberorkaner, guldgolvad och raktak är TrollTörnTrappans bidrag. 18 ord är mina påhitt. Gunwale, Lena Söderkvist och Chan är också hängivna stafettskrivare.


Orkan i oktober. Stafett 65.

Oktoberorkaner drar fram,
far över fyra raktak.
Välter en modernistisk hyreslänga,
sveper med sig orangea lönnlöv.
Katten Zlatan fräser,
ligger, guldgolvad.




Fri vers av Cikoria Blå VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-10-13 15:37



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Läser igen.. Detta känns som ditt bästa stafettbidrag hittills - i mina ögon tar dessa rader guld :-)

Vilken skön kontrast mellan små löv och en hel huskropp!?! Det slår mig att : Fastän hyreslängor är nymodiga jämfört med lönnen ett mycket äldre fenomen - så lär dess aktuella löv vara avsevärt yngre än byggnadsdelarna som yr i vinden efter att ha stått stabila i många säsonger?!?
2022-10-15

    Lena Söderkvist VIP
Här vare dynamik, orkanen har energi som dynamit. Men katten vill vara pösmunk minsann, guldgolvad av höstfärger. Verkligen en passande hösttext.
2022-10-13

  Chan VIP
Instämmer med TTT. Bara en katt kan detta: att vara guldgolvad. Gillar också raden "far över fyra raktak", det blev en skön rytm!
2022-10-13

  TrollTörnTrappan VIP
Oerhört konkret, naturlig bild du målar upp!!! från dessa komplexa utgångspunkter...

"Guldgolvad" får nog ändå minst tre möjliga innebörder : att katten ligger utslagen av en suverän kraft bortom all tävlan - att golvet vore klätt med glänsande höstlöv - att katten trots allt är (eller anser sig) guld värd, hur hårt motstånd hen än stöter på?!?
2022-10-13

  Gunwale VIP
Oj - blåsten fortsätter! Och nu tycks i alla fall katten ha fått nog …
2022-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP