Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett (mar)drömspel

 

 

Paradigmskifte

handel vandel migration

gängkriminella

ledord för ny regering

inget om klimathotet

 

kortsiktigheten

oroar mer vapen till

Ukraina NATO

står för dörren Turkiet

är demokratiskt kurder

 

terrorister "Du

sköna nya värld" vart är

vi på väg och vill

vi dit gröngölingen på

gräsmattan smaskar maskar

 

sju sju sju sju sju

utökad repertoar

koltrasten sjunger

entonigt sorgset mellan

gravarna ilar skuggor

 

handel och vandel

pågår både här och där

kokain flödar

den enes bröd den andres

död blåljus mellan träden

 

brott ska beivras

alla ska betala skatt

utom  de rika

som ger de fattiga jobb

i demokratins anda

 

gör en enda röst

skillnad i diktaturer

råder en röst "det

är synd om människorna"

en lång kall vinter väntar

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-10-27 11:58



Bookmark and Share


    Ohemulen VIP
Paradigmskiftet kan innebära första stegen till ett fascistiskt styre utan att ordet används.
2022-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP