Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längre novemberbagatell 2

 

 

Kliver i farfars

gamla gummistövlar tar

på mig hans blågrå

yllekofta pulsar ner mot

ån i  i djupsnön månskenet

 

visar vägen till

bykgrytan fyller på med

vedklabbar av björk

i eldhärden ångan  från

kärlet stiger mot himlen

 

nära kokpunkten

öppnar dörren till skjulet

zinkbadkaret i

dunklet väntar på att bli

fyllt med vatten farmors ord

 

ringer i örat

int ska du bada vid ån

har ju det modernt

nu för tiden badrum med

badkar varmt och kallt vatten

 

hämtar vatten i

nyhuggna vaken bryggan

såphal av is från

spillvattnet fyller på med

kallt för att kyla ner det

 

heta i karet

spindelväven tyngd av dagg

rännil av tårar

när frostrosorna smälter

på enda fönstret låter

 

dörren stå öppen

vill se stjärnorna  tindra

i vinternatten

lyssna och du hör skogen tala

farfars visdomsord lever

 

yrvädret farmor

trosviss om Gud vättar troll

och ett och annat

småknytt synsk eller galen

därom saknar jag nåt svar

 

minnena strömmar

till isen råmar snön yr

vattnet bedrägligt

rogivande somnar till

och flyter iväg in i

 

drömmarnas rike

pågår livet som alltid

nordsvensken förspänd

framför timmersläden står

Calle med långtömmarna

 

ivrig att komma

iväg till ännu ett dag-

skifte i skogen

väntar skogshuggare som

övernattat  i kojor

 

frustandet från ett

välkommet besök hörs med

skaffning och brännvin

samling vid brasan innan

dagens arbete tar vid

 

intill på en myr

sitter några sotiga

kolare ständigt

på vakt vid sin resmila

rädda att den ska ta fyr

 

vaknar till och ser

ut över kalhygget på

andra sidan ån

om skogen förr talade

gråter den i tysthet nu

 

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-11-06 15:44



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
mycket vacker
verklig
nära
skönhet
levande
liv
2022-11-19

  Susen VIP
Fint
2022-11-09

  Solstrale VIP
Fint romantiserat! Gillar!
2022-11-07

    Music mind VIP
En svunnen tid. Man kan inte hjälpa att bli medryckt.
2022-11-07

  Ninananonia VIP
När jag läser dina ord ser jag bilder i mitt inre från en jordnära och svunnen tid.
En härlig bagatell!
2022-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP