Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2017-02-14 21:00 av the wildcat (medlemsid: 79522) litet reviderad


Dag ett - första dagen i deras nya liv


You are what you create
står det på väggen med versaler

orden flimrar förbi när jag passerar entusiasterna
som tränar vid olika maskiner
Att devisen stämmer skriver jag under på
tänker även på paret jag brukar prata med
Tankens och viljans makt är stor, de har börjat
resan till första dagen på deras nya liv
I morgon ska de åka till Spanien och stugbyn
han bytte en höftled i Sverige, steriliseringen
av protesen var dålig och ledde till en svår infektion
( blockat hörselminnet om detaljerna burr)
Mannen blev tvungen göra flera operationer
som väl är det här mycket ovanligt
så mycket fysisk och psykisk smärta
25 kg viktnedgång mediciner och biverkningar
allt för ett misstag inom vården
Rehabiliteringen har varit plågsam och tidsödande
den är inte över än, men han är tillräckligt stark
göra resan till värmen, där de brukar bo tidvis
Musklerna har blivit starkare, han börjar
gå upp i vikt och blivit rörligare
Livet har blivit lättare, önskade dem
en trevlig resa och välkommen tillbaka

sprang på dem före jul i storköpet, de gjorde en shoppingrunda före
de skulle åka tillbaka till Spanien
mannen landade för året sedan (2018)
bedrövligt kriser som dessa kostar inte bara tid pengar
utan även människoliv
oduglig vårdpersonal som aldrig borde få ut sin legitimation
arbetar, en del har dessutom ingen

anm. Lex Sara anmälan går att göra, många är tyvärr alltför
deprimerade för att göra den
poliser vårdpersonal och andra på viktiga befattningar som berör
människors vardag skulle genomgå en noggrann kontroll
för att inte utsätta sina medmänniskor för risker att få
men för livet (både fysiska och psykiska)




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 83 gånger
Publicerad 2022-11-11 12:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP