Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörk novemberbagatell 3

 

 

Röster i dimman

knappt urskiljbara skratten

det enda som hörs

kylan på väg vattnet varmt

fraktskeppet går med radar

 

regeringen tyst

om löften som brutits

i tunnelbanan

affischer från MSB

påminner om krigshotet

 

dricker mitt Chai-te

uppslukad av böcker om

korruption inom

politik- och finansvärld

Moberg gick ut i vattnet

 

livet i staden

går sin gilla gång Evert

Taube skrev Änglamark

Sven-Bertil sjöng den nu har

han lämnat jordelivet

 

höstvärmen slår nytt

rekord till glädje för de

som har elvärme

kommer vintern om inte

förr så senare lackar

 

det mot jul igen

kanske den sista för mor

och hennes make

snart dags tända det första

ljuset i adventsstaken

 

Erdogan Putin

Biden Xi Jinping och Trump?

marionetterna

vem eller vilka är det

som håller i trådarna

 

är en av mången

konspirationsteori

som cirkulerar

geometri var inte

mitt starkaste skolämne

 

mörkret påtagligt

gatlyktorna insvepta

i ett ulligt dis

lönnlöven hyllar Salming

och vi gråter med honom

 

på kyrkogården

vilar två vänner som i

unga år miste

livet i ALS vem

vet som härnäst står på tur

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-11-13 22:09



Bookmark and Share


  Skatflickan VIP
Väl skrivet om vår samtid, och om känslorna över det vi inte rår över
~fint formulerat

2022-11-15

    ej medlem längre
Fantastiskt formulerat om en mörk och märklig tid.
2022-11-14

  angela Täubert fd Jansson VIP
Fina och tänkvärda tankar och frågor. Läser och blir både varm och kall i hjärtat.
2022-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP