Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: dreamstime.com/free_images/download


TYRANNENS ASKA

 

Vi ser nu alla tårar som faller

nedför små kinder så bleka

de faller så sorgset och stilla

för barn som bara vill leka

 

ett krig från en kärlekslös själ

som aldrig någon förlåter

och våra hjärtan de brister

när vi hör hur människor gråter

 

alla de drömmar som fanns

har plötsligt kastats omkull

ett liv som fylls utav vemod

enbart för en galenskaps skull

 

se det svarta månljusets skugga

under en sirenfylld natt utan ro

där så många tårar nu runnit

kommer snart hoppet åter att gro

 

ja för alla de tårar som faller

de faller också kärlekens skull

tårar som skapats av drömmar

som nu helt har kastats omkull

 

men i de djupa sorgernas spegel

där har nu åter drömmarna väckts

en dröm om att lågan kan tändas

en låga som av hatet har släckts

 

för där i detta skuggornas rike

finns en stor saknad begraven

när nu ett eko om kampen för frihet

sprids långt bort över haven

 

så när tårarna äntligen torkat

de som av rädsla föll nedför kinden

en vacker dag när kriget är slut

tyrannens aska ska spridas för vinden

 

Copyright © AndLou

 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-11-25 11:35



Bookmark and Share


  Peter G VIP
Ondskan är alltid svår att förstå, men vi får aldrig sluta hoppas, hoppas och tro på en bättre värld där de goda krafterna segrar.

En bra och tänkvärd text!
2022-11-28

    ej medlem längre
är det om lassemaja? :)

skönt att höra en röst i mörkret för att dämpa ensamheten, somnade mitt på dagen, vaknade för nån timma sen, trodde den va 5 på morgonen och snart ljusning vid horisonten, men icke.. snart är det lucia, mörkaste natten på året.

på island har de 1 månad helt kolsvart, kusligt, sen 1 månad med bara solsken. har träffat 3 islänningar, intressant folk.....

"vad gör du om du är vilsen i en isländsk skog? du ställer dig upp!" :)
2022-11-28

  Stisse
Tänkvärt och välformulerat. Galenskapen går inte att förstå. Svårt att inte misströsta.
2022-11-28

  Kajan VIP
Slutorden säger mycket, allt för ingenting .
2022-11-28

  Kungskobran VIP
Maktens grymhet är stor
den räds varken vän eller bror.
När historiens vindar hinner i kapp
härskaren får sina rapp
men vad hjälper det här och nu
-när mitt land slås itu
-när ondskan tar mitt land
-när hus och tårar sätts i brand
det måste få ett slut
han måste ut



2022-11-25

  Öknens Ros VIP
Varför krig, detta meningslösa dödande av människor? Tyrannen sitter säkert på sin tron, inser inte galenskapen i det han gör.
2022-11-25
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP