Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tio, magisk decemberbagatell 4

 

 

Tio ett magiskt

tal Guds bud copywriterns

hemlighet sex

att annat till glädje för

många likväl förbannat

 

gånger tre blev

det ett himla liv Rushdie

fick ett pris på sitt

huvud för sina verser

kvinnorna kastar sina

 

slöjor mullorna

rasar över upproret

hos forna perser

tio rubriker brödtext

i telegramform tidens

 

melodi kort och

koncist som twitter eller

haiku och senryu

det blåser en kall vind från

ost över hela världen

 

och vi är alla

skyldiga att släppa på

prestigen fred och

klimat går före egen-

intressen och religion

 

Huxley och Orwell

domedagsprofetior

tids nog dör vi om

några hamnar i himlen

eller på Elon Musks Mars

 

blir säkert någon

annans eftermäle om

stormakterna får

råda fram tills dess pågår

julkommersen som vanligt

 

och SMHI:s

långtidsprognos utlovar

en vit och kall jul

årets julklapp hemstickad

tröja till Ukrainas folk

 

andra ljuset tänt

värmde i kylan glögg och

pepparkaka får

anstå till Lucia i

Filadelfiakyrkans

 

årliga konsert

och scenshow av elever

från Kulturskolan

samlas föräldrar syskon

och vänner God Jul på er!

 

 

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-12-05 02:48



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så vass penna. Snyggt! Som en mörk dagboksanteckning.
2022-12-06

    ej medlem längre
humor och känslor iHög densitet bra-woæ
2022-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP