Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


FÖNSTER MOT GATAN

Jag ska alltid ha ett fönster mot gatan

men inte längre en dörr

Lots hustru vände sig mot Sodom

men jag vill inte släppa in förr

Nu har jag något mycket bättre

som ej förtärs av mott och mal

även om livet faktiskt

inte är en karneval

 

Jag ska alltid ha ett titthål i väggen

så jag ser vad de andra gör

Då får jag något att knyta an till

om vi möts där utanför

Jag har ingen längtan tillbaka

Jag utfärdar en dementi

Jag har upplevt och jag har fått smaka

vad det är att vara verkligt fri

 

 

Är det svårt att hålla balansen?

Den hund vinner som man matar mest

Jag vill inte ge fienden chansen

utan framhärdar i min protest

Gnistor dansar visst i flingors glitter

Fågel flyg, men bygg här inget bo

Jag kan registrera vårbäcksfnitter

men det ger mig aldrig lugn och ro

 

 

LARZ GUSTAFSSON 7/12 2022




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 65 gånger
Publicerad 2022-12-08 05:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP