Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flickan och stjärngossarna (i årstids spåren)

Hon följer
i årstiders spår

Den flickan som
om våren
bjuder opp till
en virvlande
vårvindsdans

Och om sommaren
binder oss en
midsommarkrans

Hon som om hösten
sparkar kring bland
färgglada löv i parken

Och om vintern
gör snöspår av en ängel
på marken

Hon som kanske
bara finns i vår dröm

Flickan vi ser
skrida fram
mellan gård och stuga
med ljus i sitt hår

Likt en ljusgestalt
med löften om allt
Vi någonsin kunnat
drömma

Med stjärngossar
på rad som följer
hennes spår

Och tomten långt
därefter

Gråklädd
med brinnande lykta





Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 69 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-12-08 08:10



Bookmark and Share


    Drömmar i universum
Väldigt vacker :)
2022-12-08

  Kungskobran VIP
Som ljusets drottning står jag här
Lucia är det namn jag bär.
Fint om vår älskade Lucia
2022-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP