Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

God Jul!

 

 

det lackar mot jul igen

dags för julefrossa

i adventsstaken läggs mossa

snart så kommer gammal vän

 

i läger människor fryser

barnen hungriga går

människor av köld ryser

den här vintern blir svår

 

julbord dignande av rätter

avsmakas under glada skratt

här råder inga oförrätter

det blir en festernas natt

 

i läger frös ett barn ihjäl

sörjd av  föräldrar, så grymt

till himmel ännu en själ

av julglädje inte en skymt

 

olika falla ödets lotter

föga tröst det är

för fattiga det blott är

en illusionens chimär

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2022-12-11 10:18



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Julen - kan vara en ful en
men även en kul en
2022-12-20

  Lasseman VIP
Ja det skadar inte att man tänker efter ibland, bra skrivet. God jul :)
2022-12-18

  Niliboy
Ja, låt fira de fattiga jul! God jul!
2022-12-17

  Stisse
Tänkvärt och viktigt att beakta inför frosseriet.
2022-12-13

  S.A.I. Steve Lando VIP
Det vankar absolut till jul, så god jul på dig i förskott!
2022-12-11

  Kungskobran VIP
Fin juldikt med eftertanke
2022-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP