Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Skärvor


Bakom ögats hinna flimrar bilderna förbi
från skärmen julens alla bak
renovera eller bygga nytt
jordhus traditionellt byggmaterial ek blir
stenhårt med tiden
att bygga annorlunda som människor
annorlunda är
förändrar själv det befintliga slänger
eller skänker till Kupan
och får rymd och plats för tankar

Hälsosamt med en paus då ser man
utan vara hemmablind, vemodets vinge
fladdrar förbi
tänker på min väns pudel
hon blir alltid glad då hon ser mig
Vad har hänt sedan sist jag var här
Nessan började skälla och morra
då maken dök upp efter sin slummer
Han spände ögonen i Nessan som började
morra.
Det hade jag också gjort, ögonen var inte snälla.
De var svarta som kolbitar och kalla.

Vännens rutiner hade även fått nytt mönster
kände rysningen efter ryggen
Insett inte som andra då i bägaren
droppen hälls kanske året före det drabbar

Vi önskade varandra God Jul och Gott slut
bytte presenter, för väl dottern kommer hem
hon veckopendlar nästan mellan stationerna
förstår makens sjukdom börjar sätta spår
trots bromsmediciner.
dåligt humör, egoism en av de sämre






Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 45 gånger
Publicerad 2022-12-08 17:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP