Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


EFTERTANKEN

"Det ingår i allt levande

att säga farväl."

Den meningen grep tag om mig

och omslöt min själ

Två gånger skulle jag ha sagt

ett slutgiltigt farväl

men nu har tågen gått

fast tanken är mig hack i häl

Jag handskades så nonchalant

med dessa levda liv

Det skulle inte bli mer nu

Det blev ingen ny giv

Visst heter det att grämelsen

den bor i dårars bröst

men mitt i mänsklig bräcklighet

är Frälsaren min tröst

 

Jag ville bara komma bort

Ville slippa, ville fly

Ett jordeliv ter sig så kort

och min gamla landsbygdsby

har inte längre någon dörr

som ständigt öppen står

och där två gamla konsumkämpar

frågar hur vi mår

Det var för sent för längesen

och nu är loppet kört

Som jag for fram fast livet är

så flyktigt, sprött och skört

De gav mig all sin tid

men jag var ganska otacksam

Nu kommer eftertankens kranka

blekhet åter fram

 

 

LARZ GUSTAFSSON 8/12 2022

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 75 gånger
Publicerad 2022-12-08 21:46



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Meningen jag citerade skrevs av Eva Dahlgren i hennes bok "Instrumenten".
2022-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP