Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Från landet Ingenstans

Den vinter vi trodde
var förevigt grön
Har i ett trollslag
ändrat karaktär

Nu åter lika kall
och gnistrande vit
den är

När tomten åter
på sin släde far fram
Och tomtenissarnas
små raska steg
än en gång knarrar i spåren

Nu när allt det gröna
i vår skog belagds
med silvrig glans
Och vi stannar upp
som vore vi
förstelnade i trans

Och låter oss begeistras
av den vinter
som nu än en gång hittat hit

Från landet Ingenstans




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 1717 gånger och applåderad av 12 personer
Utvald text
Publicerad 2022-12-09 11:20



Bookmark and Share


    Bosseg02
.... underbart ??! Fattar ni hur amatör mässigt jag skriver, skämskudde fram...
2023-08-20

    Lena Staaf VIP
Härlig dikt om den vackra vintern! Och välförtjänt guldstjärna.
2022-12-10

  Larz Gustafsson VIP
Det är sjukt att digga snö.
2022-12-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
S nön dyker upp
N är vi minst anar
Ö nske julväder banar
2022-12-09

  Larz Gustafsson VIP
Den borde genast återvända dit.

"I come from Nowhere
and you should go there" (Frank Zappa)
2022-12-09

  Kungskobran VIP
Landet ingenstans är klimatförändringarna förstås.
Alla väderlekstyper beror på den.
2022-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP