Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

SAGAPOESI - Nu blir vår saga verklighet!Nu har SAGAPOESI åkt iväg för tryck och vidare på sin resa.

Ett stort tack till alla som lämnat in bidrag till årets antologi!
Grattis till alla medverkande poeter och konstnärer!

Nu vill vi gärna ha hjälp att puffa för vår antologi! Kontakta gärna er lokala media och tjoa på sociala medier! Om ni vill använd gärna taggen #sagapoesi. Nedan finns länk till Boksida, Digitalt omslag och en Pressrealese som ni gärna får ladda ner och använda.

Vår antologi är påväg ut i handeln i denna stund. Länkar kommer snart. Vi som är medlemmar på poeter.se har som vanligt stor rabatt och får denna genom att ange rabattkoden poeter2022 i kassan på Ordkonster. 

Nu hoppas vi vår fina bok får flyga ut i världen!

Glad Lucianatt!

Er Redaktion

 

Digitalt Omslag

Boksida

Pressmeddelande

Länk till Ordkonster
Blogg (Poeter goes paper) av Redaktion poeter.se VIP
Läst 3567 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2022-12-12 21:24Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Daniel!
Kan du vara snäll söka upp mig. Jag har skrivit till dig. Har ingen annan att fråga. Ingen tekniker. Kan du hjälpa?
MVH/ Annie
2023-04-20

  Annie b'larsson VIP
Daniel!
Jag är så tacksam alla gånger du hjälpt mig. In. När jag glömt mitt lösenord t.ex. Eller när det strulat med inskickning av bidrag till antologierna. Plus en hel del annat. Ingen hade kunnat hjälpa så bra som du. Tack!
Vänligen/annie
2023-03-23

    ej medlem längre
Till slut fick jag min bok, och en extra också, för att jag fått vänta så länge. Tack för det. Vill egentligen inte klaga mer, men måste ändå fråga: Finns inte konstnärerna med i registret? Eller är det bara mitt namn som fallit bort? Vid själva bilden står bara mitt poeter-alias. Att använda bilder utan att ange upphovsman är väl till och med olagligt?

2023-03-16

  Annie b'larsson VIP
Redaktionen!
Skulle det kunna finnas en adress till er som man kan nå er på hemifrån.?
2023-03-02

  Annie b'larsson VIP
Hej!
SOM jag har försökt få tag på Er idag. Mest Daniel. Förstår att ni inte är på plats alltid. Det är förstås okej. Jag hade fullständigt glömt min inloggningsprocedur. Akut minnesförlust. Men nu är jag här igen. Så det är lugnt.
För denna gången : O
2023-03-01

  Redaktion poeter.se VIP
Tack för era kommentarer!

Leveranserna har fungera jättedåligt denna gång för vissa och vi kommer se över detta till nästa gång. Så vill vi inte ha det! Tack för ert tålamod.

Gällande diskussioner om varför somliga vill vara med och andra inte i våra aktiviter på poeter är det som Soltråle skriver en bättre disskusion för forumet.

Sist har vi fått jättefina kommentarer på boken från flera håll. Konsten är mycket uppskattad av läsare. Poesin också förstås - kombination gjorde sig väldigt fint! Så tack alla för en riktigt bra bok. Det gjorde vi bra!
2023-02-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Nu har jag fått min beställda bok, SAGAPOESI som varit på utflykt en längre tid! Tack, för det! Ska bli spännande att läsa alla alster.
Hälsningar
Elisabeth
2023-02-20

  Solstrale VIP
Det märkligaste är ändå att ingen av era allas kommentarer, som frågar exakt samma sak som mig, inte har flyttats till forumet, så som de gjorde med min undran och Skogsråets, som avslutade sitt medlemsskap här pga av detta grepp.

Om vi ska vara ärliga ang transparens så tycks det som så att den inte kommer någonsin att levereras. Det har aldrig funnits tydlighet eller rak enkel kommunikation i dessa frågor medlemmar törstar efter svar på!

Jag har därför det inte finns detta från start valt att inte medverka i projekt. Det känns utnyttjande och allt igenom med brist på respekt för att varje deltagare önskar ersättning för sina verk. Man kan inte förvänta sig annat än respekt för konstutövares behov av inkomster.

Tyvärr tenderar utvecklingen att normalisera att konstutövare ska arbeta gratis. Det kanske vore en bra diskussion i forumet för flera ifall den debatten tycks viktig av någon!
2023-02-16

  Bortom stigen VIP
Tror ingen har antagit att det är av elakhet som författarna/konstnärernas namn inte står med.

Problemet däremot är bristen på transperans, det borde framgå tydligt att om man väljer att delta så kommer inte ens namn finnas med i författarregistret, utan Redaktörernas namn kommer stå där istället.

Detta tror jag är anledningen till varför folk reagerar starkt, pga bristen på transparens och att flera endast upptäckt detta pga kommentarer här.
2023-02-15

  MALVAA VIP
Alla sagorna/texter är värda att läsa :)
2023-02-13

  MALVAA VIP
HEJ
Jag fick idag min exempel av boken som jag köpt online
Tack för hårt arbetet som ni gjorde så att boken ser ljus till slut
vilken fin bok den är
intressanta texter av alla som deras texter fick vara med i boken

Men det som är intressant är att min namn är inte registrerat på författarregister listan, undrar varför??
Fast min barnsaga o bilder kom med i biken
2023-02-13

    ej medlem längre
Jag beställde boken 6 januari, fick en bekräftelse och betalade genast via bankgiro, men någon bok dök aldrig upp. Jag har kontaktat Ordkonster ett par gånger, och även redaktionen för poeter.se utan att få svar någonstans, förutom ett autosvar från Ordkonster om att mitt meddelande tagits emot. Nu har det gått över en månad utan att något hänt. Det är tråkigt att inte boken kommer, men ännu tråkigare att inte få någon återkoppling alls när man undrar vad som hänt.
2023-02-09

  Redaktion poeter.se VIP
Hej,

Vi är väldigt ledsna att det blivit problem med leveranser av vissa böcker. Vi och förlaget har lagt beställningar mot vår leverantör som sedan skickat ut via postnord. Sedan har något gått fel. Vi jobbar med att förstå vad. Vi kommer att skicka ut nya böcker till de som drabbats.

Daniel, poeter.se
2023-02-06

  jimmy welleby
Hallå! Jag swishade över 500kr för en månad sedan och beställde denna bok samt en annan antologi.

Jag fick beställningen bekräftat men INTE någon betalningsbekräftelse ELLER några böcker.
Jag har upprepade gånger mejlat både ordkonster samt redaktionen för att få klarhet i detta men börjat tröttna.

Så. Jag skulle snarast vilje ha klarhet i varför jag varken fått böcker eller bekräftelse på betalning?
Pengarna är bekräftat skickade till Poeter.se.

Tacksom om någon på redaktionen tittar till detta.

Vänligen
2023-02-05

  Mad Wordologist
har beställt 1 ex <3 på
lokala bokhandlaren.
väntar spänt :)
tack alla som va me....
2023-02-03

  Redaktion poeter.se VIP
Och tack Carl för att du förklarar att det inte är av elakhet mot författare och konstnärer som gör att 100 namn inte kan stå på Boku/Adlibris, utan Redaktörer istället. Vi försöker få dit en lista på deltagare iaf.
2023-01-16

  Redaktion poeter.se VIP
Hej! Tack för alla fina kommentarer och för att de flesta verkar väldigt nöjda med vår bok! Ser nu fram mot ett underbart poetiskt 2023 alla fina poeter! Och att vi fortsätter pusha för vår Saga peosi - än finns det hyllor som behöver den <3
2023-01-16

  Annie b'larsson VIP
PS. Alla medlemmar som medverkar i Antologin, med text eller bild, finns i ett register längst bak i boken. Så har det alltid varit.
2023-01-12

  Annie b'larsson VIP
Redaktionen
Daniel & Johanna
Hej!

Tusen tack för antologin. Jag fick den nyligen och har hunnit titta lite.

Fantastiskt fin!!
Daniel: Tack för att du satt texten så perfekt. Precis som jag ville ha den.
Johanna: Mycket fint med blandningen av texter och många väldigt fina bilder!!

Glad och stolt över att få vara med.

Hälsningar
Annie b'larsson
2023-01-11

  Carl Ahlstrand VIP
Till er som tycker att vi medverkande författare bör nämnas på Adlibris, Bokus och andra sajter: Det är orimligt att lägga upp 75 namn på en bok. De flesta antologier med fler än kanske tio medverkande har enbart redaktörernas namn utskrivna, så Daniel och Johanna har gjort alldeles rätt i mina ögon (och jag arbetar på bokförlag).
2023-01-11

    ej medlem längre
Tack "Bortom stigen", för din innerliga kommentar! Jag är en av författarna i Sagapoesi. Jag tog för givet att författarnas namn skulle benämnas!Detta låter varken moraliskt eller proffesionellt!
Tack annars Redaktionen för möjligheten med boken!Jag har dock inte läst den, jag inväntar fortfarande förväntansfullt på mitt gratis exemplar...
Gott nytt år alla poeter!
Med vänlig hälsning :Jeanette Elfström, Alias: Jean Darc

2022-12-30

  Anders Nordlander VIP
Köpte 3 ex idag
Brukar ge ett ex till min snart 90 åriga mamma.
Så värdefullt
2022-12-25

  Chan VIP
Vilken fin bok som precis kom med posten. Har bara småbläddrat lite än så länge, blir mer läsning under julen.
2022-12-23

  E Nordin VIP
Väldigt fin bok , det märks att ni lagt mycket omsorg i den . Väldigt fint jobbat

2022-12-23

  peter markurth
vart ser man viken , vilka bider som kom med? jag fick med något, hittar ej info någonstans.
2022-12-23

  Black raven VIP
tee jay- Den finns på Adlibris nu.
2022-12-20

  Bortom stigen VIP
Jag har ett viktigt bekymmer som jag känner att jag behöver ta upp. Jag har tidigare varit med i andra (ej poeter.se) poesi/novelltävlingar och har blivit publicerad i antologier. Då nämns alla medverkande författare under titeln författare på bland annat Bokus och Adlibris.

Men jag märker att endast Johanna Nyqvist och Daniel Lyrstedt utmärks som författare på alla antologier från poeter.se, på Bokus och adlibris.

Det känns inte riktig rätt va? Liksom vi vill lyfta fram poeter i en antologi men vi finns inte nämnda vid namn på återförsäljarnas sidor och vi går då inte heller att söka upp via namn om någon gillar våra tidigare verk. Vi förblir anonyma om man inte läser boken.

Det här föreslår jag ändras inför kommande antologier. Att lyfta fram poeter och deras poesi är halva poängen med dessa tävlingar. Finns de då inte ens nämna som författare, då är något fel.

Cred bör ges till oss författare på återförsäljarnas sidor.

2022-12-17

  MALVAA VIP
Verkligen
Våra sagor ser ljus till sist
Grattis för oss alla
2022-12-15

  Blått Norrsken VIP
Så passande stämningsfull musik .
2022-12-15

  Blått Norrsken VIP
Oh så vacker Antologi .

Ska bli så spännande att läsa och äga denna bok fylld av magiska texter och härliga konstverk.

Boken förtjänar gnistrande vingars färd i all uppmärksamhet den kan få.
2022-12-15

  Annaemi VIP
Fort och fel, beställde boken, såg inte den mycket stora rutan för medlemsrabatten! Jaja, jag överlever nog det med. Vilken tur att det inte drabbar nån fattig, som vi brukar säga.

Hoppas nu på snabb leverans, otåligt!
2022-12-14

  Örjan Noreheim
Beställt två böcker. Fungerade perfekt med att lägga in rabattkoden. Boken ser väldigt fin ut med sin framsida. Jag har pushat för boken i mina två grupper på nätet. Givetvis då i min grupp Poetry with heartfelt feelings. Då önskar vi boken lycka till. Vore roligt få veta hur försäljningen går. Bra jobbat av dom som jobbat med matrialet som nu blir en bok.
2022-12-14

  Redaktion poeter.se VIP
Musiken kommer från Uppbeat.
2022-12-14

  Taleptox VIP
Ljudspåret till denna sida!
Vacker musik !!!
2022-12-13

  Redaktion poeter.se VIP
Tack för fina kommenterar och nu hoppas vi den flyger hög. Vi kommer att göra den tillgänglig för biblioteken Kajan - så den går att beställa in. Det finns inget tvång för dem att göra det, men ber man dem - då brukar de göra det!
2022-12-13

  Evelyn Falk Möller VIP

2022-12-13

  Annaemi VIP
Åh, denna fina bok blir väl årets julklapp!
2022-12-13

    ej medlem längre
hoppas jag får tag på boken. har ju god man (OCH förvaltare!) så de får bestämma över min ekonomi, och de gör ett bra jobb. iaf omg! snyggt omslag! en bok som gör mig stolt över att va med i! <3 ONE LOVE.
2022-12-13

  Kajan VIP
Vilken härlig nyhet att den är flygfärdig !
Många biblioteket vill ha in tips på intressanta böcker att beställa in, och då passar väl denna ypperligt, liksom Coronapoesi och den om demokrati som kom ut åren innan .
2022-12-12

  E Nordin VIP
Så Vackert.. Så spännande , nyfikenhet är så stort .
2022-12-12

  Lasseman VIP
Wow!.. detta är glädjande spännande och förväntansfullt längtande, bara det är ju en saga i sig
2022-12-12
  Redaktion poeter.se
Redaktion poeter.se VIPSenaste nyheterna
Presentation av poeter till poeter.se 20 år
Det är med glädje vi kan presentera de utvalda deltagarna till årets antologi 2023.

Julrimstävling #1 - Första advent
Varje söndag fram till Jul presenteras en julklapp att rimma på. Ett vinnande julrim per vecka belönas med en julklapp från oss.

Poeter.se Julkalender 2023
Välkommen till Poeter.se Poetiska Julkalender. Bakom luckorna får vi poesi och julstämning! Vi har fortfarande luckor kvar till medlemmar som vill bidraga - Skicka oss ett meddelande!