Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tsar Putin var åtminstone fosterfar till barnen var inte jud

 

Ryska bombdåd mot Ukrainas energiinfrastruktur innebär ökande risker för "nästan alla barn i Ukraina - nästan sju miljoner barn" när vintertemperaturerna fortsätter att sjunka över hela landet, varnade UNICEF på onsdagen, rapporterar AFP, enligt agerpres.

Utan stabil tillgång till el, värme eller vatten, "barn inte bara möta extrem kyla - vintertemperaturerna kan nå minus 20 grader Celsius - men de kan inte njuta av möjligheterna med onlineutbildning, som är det enda sättet att få tillgång till utbildning för många barn, medan många skolor är skadade eller förstörda", uppger FN:s barnfond (UNICEF) i ett uttalande.

Dessutom kanske hälsoinrättningar inte längre kan tillhandahålla nödvändiga tjänster, och felaktiga vattenförsörjningssystem ökar de redan extremt höga riskerna för lunginflammation, säsongsinfluensa, vattenburna sjukdomar och covid-19, tillägger organisationen.

Dessutom, "utöver det omedelbara hotet från fallande temperaturer, berövas barn också möjligheten att lära sig eller hålla kontakt med vänner och familj, vilket utsätter både deras fysiska och mentala hälsa i stor risk", varnade UNICEFs generaldirektör, Catherine Russell, citerad i uttalandet.
I detta skede förstördes 40 % av Ukrainas energiproduktionskapacitet och trots pågående reparationer kunde det ukrainska energisystemet endast täcka 70 % av efterfrågan vid tidpunkten för en toppförbrukning den 28 november. enligt FN:s kontor för Samordning av humanitära frågor (OCHA).
UNICEF meddelade att de behöver 1,1 miljarder dollar för att möta de omedelbara och långsiktiga behoven hos 9,4 miljoner människor, inklusive 4 miljoner barn, för att tillhandahålla, underhålla och utöka nödvändiga hälsotjänster, kost, barnskydd, könsbaserat våld, vatten, sanitet, hygien och socialt skydd.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 67 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-12-15 06:09



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
https://www.youtube.com/watch?v=hxJ2tQFhJi0

2022-12-15

  Jeflea Norma, Diana. VIP
https://www.expressen.se/nyheter/experterna-det-kravs-for-att--ryssland-ska-avsluta-kriget/

2022-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP