Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Utan att lämna spår..

Genom skogen
längs en kotte stig
med dämpade steg
över mossa mjuk

Vandrar någon
som söker lugnet
i den skog som
andas vindars sus
och havets brus

Den skog som talar
med lågmäld röst
om sinnesnärvaro
hopp och tröst

I en orolig tid som
ibland syns oss mer än
bara svår

Tar skogen till orda
och med sin egna
jordnära ,läkande röst

Tilltalar den vandrare
som i naturen sökt tröst

Bland kottar, stock och sten

Han som fortsätter vandra längs
mossig stig så mjuk och len

Utan att lämna spår
















Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 78 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-12-25 11:49



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Skogen är så full av dofter och varelser - de senaste rönen om träd och deras sätt att kommunicera med varandra ´påminner oss om att de är varelser med egna liv - inte en resurs för människan att göra pengar på ! I Sverige har man nu tyvärr skövlat så mycket att det inte finns någon skog som är äldre än 100 år !
2022-12-27

  Kungskobran VIP
Så fint om skogens lugnande kravlösa effekt, som balsam för själen
2022-12-26

  Larz Gustafsson VIP
Det finns absolut själslig läkedom i naturen. Kopplar man sedan dessutom in Överläkaren, Jesus så kan resultatet bara bli gott.
2022-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP