Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÅTALSANMÄLAN ENL 22 § I LAG OM OFFENTLIG ANSTÄLLNING

En initierad åtalsanmälan anges nödvändig mot anställd i enl av 22 § i lag av offentlig anställning rörande misstanke om brott mot allmän ordning 5 § 16 kap samt 23 kap 4 § och 4 kap 7 § -5 kap ang förtal/ofredanden och olaga personförföljelser ( 1962:7-4 kap 4 § Brb)

Att underlåta anmäla sådan förekomst internt till rättsvårdande myndighet innebär skyddande av brottsling 17 kap 11 § Brb ifall anställd känna till sådan.och där det finns tecken av att myndighet själva är inblandad som aktör blir det etter värre invecklat.

---




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 38 gånger
Publicerad 2023-01-08 14:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP