Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


FRITT flödeskrivet. Tack här på förhand om Du känner för att läsa, applådera och kanske bokmärka Jag svarar oftast HÄR under verket på feedback. Gott Nytt Nu fina Du.


DET STORA ÄLSKET

DET STORA ÄLSKET


… har njutit det ordet via många av mina vänner och det är kul att böjningen skapat ett nytt ord ...


Jag älskar att älska. Love to Love, som den sinnliga discolåten en gång ljudade. Men jag värdesätter och älskar även älska som ett transformerande själsarbete, med begrundande då jag avläser världen och min nästa och i min självrannsakan och ytterst karaktärsdaning. Att söka och skapa balansen mellan sund gränssättning, empati, självkärlek och personlig flödande fullt närvarande kärlek till sina nära, och den mera abstrakta allomfattande, altruistiska till nästan; till systrar och bröder, världen över. Okända vi inte hinner lära känna, skapa förtrogenhetens grund med och älska. Vänner i vatten som sover. Alla, i samma värde.


Utmaningar som att kunna känna kärlek trots handlingar som vittnar om råhet, egoism och girighet, är för mig en nästintill omöjlig ekvation. Förlåtelse tror jag kräver träning. För innerst inne vet jag att det är viktigt, för mig, att skilja på handling/verk och person.
Konst kan även tyranner göra, kanske de skapar i en restförmåga av deras ljus? Strimman som rättfärdigar deras existens, här bland oss. Existensen, varat.  Alla vi som förväntar oss och FÖRTJÄNAR freden och älsket. Vi vill harmoni, allt söker balans, grundtillståndet.
Vi blir alla vackra då vi förstår på djupet, för när väl bitterheten lämnar — strålar ögonen igen.
Älsket! Jag tror att det är relativt nytt... Som ord.♥ Men känslan bor i evigheten. Älskar det. Stort älsk på det ordet.  Alltså älsk på älsket.


© Victoria DominiQue


___________


///Jag är född i vågen, med solen i vågen, det enda tecken i zodiaken som ej har själ, som är ett verktyg. Härskarplaneten över vågen är Venus, kärleksplaneten och kärleksgudinnan. Och jag känner mig verkligen som ett verktyg för något högre än mig. Det är mer än personligt. Att älska är ett kall. Jag synar därför även mitt egna mörker, ekvilibrerar det med ljuset, för att förstå djup, mitt djup och att upplysas av andras och världens svärta. Hatet tillåter jag (älskets motpol och kvalibrering) men aldrig till person, men väl glödande hat mot grymhets gärning. Vågen står för rättvisa och att balansera. Vägandet: Vågens väsen Venus vill vackert väl verifiera varat.


/DominiQue


(*emoji -fredsduva i originaltext)


#Fredens_år 2023, 19 januari
Freden är något vi delar, och det som helar.
Prosa av DominiQueen VIP
Läst 58 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-01-09 17:30Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

DominiQueen
DominiQueen VIP