Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


MÄNNISKANS SANNA NATUR

Vad skulle myndigheterna i en demokrati
säga om sådana som den Plutokratiske
libertinen Alphonse Francois de Sade 1740-
1814 vilken ansåg sig priviligierat fri göra
som han ville utan samvets och moraliska
betänkligheter liksom hans efterföljare
Edward A Crowley 1875-1947 som avsåg
den egna slutsatsen alltid vara den riktiga,
om de levde idag ?
säkerligen skulle det bli problem,inte bara
med det faktum av att både De Sade och
Crowley praktiserade demokratins grunder
till det yttersta utan också för att demokra-
tin skulle avklädas som en skenbar täck-
mantel för syndernas naturliga bruk,
medan de heligt outtömliga könens lust
och de omättliga magarnas hunger oavlåtligt
påminner människan om hennes sanna natur
där vilja och moral ständigt förlorar i överlev-
nadsinstinktens stränga villkor och gör henne
till en livets slav inför naturens krav där hon
både blir en naturlig och civiliserad vilde.

-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 86 gånger
Publicerad 2023-01-15 07:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP