Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


RÄTTSKRIVNING UTAN BESKED

Historiska beräkningar som kristi födelse
är ingen faktabaserad vetenskap utan mer
som pseudo och fiktion likasom allt som
bär religiös prägel.

Att bygga en historia på myter, legender
hörsägner och rykten utan grundläggande
faktaunderlag är inte allmänbildning.
-
Det där med tur och otur samt ödet finns
inte mer än som en tro och ett hopp.
-
Att med besked varsko fienden när man
skall anfalla är inte att rekommendera
eftersom de isåfall skulle hinna förbereda
sig och sätta sig i säkerhet så uttrycket
"och det med besked" bör man vara var-
sam med att avlämna.

Den sociala tilltalsnormen som exempelvis
hälsningsfrasen " hur mår du ? "
är i 8 fall av tio utan innehåll och mening.

-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 81 gånger
Publicerad 2023-01-14 22:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP