Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vill vara en bok i din bokhylla

 

 

 Jag önskar att jag vore en bok
som du håller i dina händer
läser med stort intresse
och ivrigt bladen vänder

Det förblir nog bara en dröm
för ett kartonage, så vitt jag förstår
för i ditt livs bokhylla
det enbart skinnband står




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2023-01-18 10:03



Bookmark and Share


  Susen VIP
Fint fångat. Bra liknelse
2023-01-24

  Kajan VIP
Kommer här att tänka på det engelska idiomet: ”don’t judge a book by it’s cover”.
2023-01-23

  Ninananonia VIP
:) Fint om kärleken?
Eller om att publiceras?
2023-01-21

    Lena Staaf VIP
Rolig liknelse! Att vara som ett skinnband är väl som att vara lite finare, blåblodig rentav. Nej hellre få vara vanlig men nog så spännande och intressant. Så tolkar jag din dikt.
2023-01-18

  Olof Lagerhorn VIP
Jag vill gärna ha en bok av dig
i min bokhylla.
2023-01-18

  Olof Lagerhorn VIP
Innehållet i böcker är det viktigaste,
och så kan vi ju läsa varann här på
Poeter.se.
2023-01-18

  Cikoria Blå VIP
Fast...ifall den personen gillar utsida = skinn)
mer än insida=bra texter...då kanske det är lika gott att slippa "bli bläddrad i".
2023-01-18

  Niliboy
Nej här är skinnbanden få, så du är väl välkommen att ge ut, jag köper!
2023-01-18

  Sparvögat VIP
Böckerna i min bokhylla har inga skinnband men dikterna och
historierna i dem
är underbara…
Jag skulle läsa med glädje!
2023-01-18

  Öknens Ros VIP
Det är inte alltid de "finaste" böckerna som är de mest lästa.
2023-01-18

  Kungskobran VIP
Min bokhylla är skön
där ryms allsköns rön
från fakta
till skrön
2023-01-18

  Maria Sundelin VIP
En intressant önskan
Kramar
2023-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP