Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att leva är som att sitta på en gunga

 

 

 

Att leva
är som att sitta på en gunga

det går upp
och
det går ner

glädje och framtidstro
sorg och misströstan

min gunga börjar bli gammal
men den är i ständig rörelse

Jag gungar, jag gungar

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2023-01-20 09:59



Bookmark and Share


  Kajan VIP
På många sätt är rörelse själva livet; det kan ej vara statiskt, vilket framgår av liknelsen på ett bra sätt.
2023-02-02

  Gunnel Eriksson VIP
Det gäller att inte fastna längst ner.
Lätt att göra denna januari. Bra
liknelse med gungan.
2023-01-29

  Susen VIP
Livets med och motgångar som följeslagare. Gillar liknelsen med en gunga
2023-01-24

  Respons VIP
Gungan kan vara en tragisk symbol för livet för den rör sig knappast framåt, eller också blir den en symbol för att sinnesstämningen alltid går upp och ned oavsett vart vi är på väg. Kanske också för livets cirkularitet. Begränsade av liv och död möter vi förr eller senare alltid den punkt vi lämnade.
2023-01-23

  Ninananonia VIP
Vackert om livets gunga.
2023-01-21

    Lena Staaf VIP
Fin liknelse! Men gungan leder i alla fall frsmåt. Som en båt, kanske.
2023-01-20

  Kungskobran VIP
Livet har sina upp och ner
när man blir äldre blir groparna fler
gungan må ha nått sin topp
men är långtifrån en flopp

2023-01-20

  Sparvögat VIP
Så fint du tecknar livets vandring~
i sorg och glädje…
Årstidernas växlingar…
2023-01-20

  Olof Lagerhorn VIP
En bild som lyckas med att fånga
något av livets växlingar och skiften.
2023-01-20

  Öknens Ros VIP
Fint förmedlat om livet och dess svängningar

2023-01-20

  Anya VIP
Fint om livet. Bra liknelse om livet som en gunga.
2023-01-20

  Blomma-Stjärna VIP
fin liknelse
- gungeligung på dej!
2023-01-20

  Maria Sundelin VIP
Gillar din liknelse av livet
Kramar
2023-01-20

  Niliboy
Härligt, jag gungar åckså!
2023-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP