Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Verkligheten är bedräglig...

Elvendal Berättelser om den revolutionerande upptäckten av kvantfysiken: världen består av energi, inte materia! Verkligheten är bedräglig...

 

Alla stora vetenskapsteorier är baserade på idén att allt i denna värld är gjort av block av materiella partiklar. Nya framsteg inom kvantfysikens fascinerande område tyder dock på att detta långvariga antagande kan vara helt fel.

 

Världen består av energi, inte materia.

 

Nya experiment och studier i laboratorier som CERN Particle Accelerator verkar tyda på att allting faktiskt består av mer energi än materiepartiklar. Därför skulle vi människor vara mer energi än materia. Forskare som undersöker partiklars beteende på kvantnivåer har genom olika experiment med partikelacceleratorer upptäckt att block av materia verkar vara sammansatta av ren energi.

 

 

Dessa experiment gav också några otroligt intressanta resultat om hur subatomära partiklar beter sig när de utsätts för olika interaktioner och observationer. Det har visat sig att när dessa partiklar observeras börjar de fungera som fysiska enheter. Men när de lämnas utan uppsikt under en längre tid fungerar de som energivågor. Detta har föreslagit många teoretiska fysiker tanken att den materiella världen upprätthålls av medvetandet snarare än av den materiella verkligheten.

 

Kanske ännu mer intressant än så, forskare har också upptäckt att allt i universum verkar hänga ihop. Detta koncept, som kallas "kvantnätverket", visar att när partiklar har interagerat med varandra vid ett enda tillfälle, då är de oåterkalleligt bundna till varandra och kommer att reagera på energetiska "stimuli". Detta svar inträffar oavsett det fysiska avståndet mellan de två partiklarna. Med tanke på att alla partiklar som finns idag har funnits i universum sedan Big Bang, verkar det logiskt att anta att varje partikel i universum är sammankopplad på detta sätt.

 

De vetenskapliga teorierna som förklarar det bisarra beteendet hos partiklar på kvantnivå är fortfarande under observation, och mycket mer forskning behövs innan forskare verkligen kan förstå vad dessa observationer betyder. Det är dock säkert att upptäckter relaterade till kvantfysik under de senaste åren har förmågan att för alltid förändra hur människor förstår och interagerar med universum.




Övriga genrer (Översättning) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 78 gånger
Publicerad 2023-01-24 10:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP