Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


HAN SOM HÅLLER TILLBAKA

Snart är jag ute ur bilden

Då är det fritt fram för er

Jag ger väl plats då för vilden

som aldrig nöjd vill ha mer

Det där som ni kallar frihet

det kallar jag anarki

Det är ett smutsigt begrepp som

det krälar likmaskar i

 

Snart ska det gamla ge vika

och nya tider tar vid

Adjö till allt det unika

liksom till trivsel och frid

En palissad störtar samman

en skyddsmur rivs av en mobb

Snart är jag ute ur bilden

Snart slipper jag söka jobb

 

 

LARZ GUSTAFSSON 29/1 2023

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 71 gånger
Publicerad 2023-01-29 16:06



Bookmark and Share


  Vindsvala VIP
Frihet är en illusion, bräcklig och skör, som snart kan gå i kras. Nya tiders vindar kanske icke låter sig tämjas när ingen håller tillbaka.
2023-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP