Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Välkommen! Tack här, på förhand om Du känner för att läsa, applådera och kanske bokmärka Jag svarar oftast HÄR under verket på feedback. Gott Nytt Nu fina Du.


OFF TOPIC

#FRITT #kreativitet #inspiration #dialog

OFF TOPIC
När vi skriver och delar våra texter.
Jag älskar kommentarer och i synnerhet synpunkter och konstruktiv kritik, att ge som få. Men så är det kul, bonus och ja, jättekul att få höra läsarens associationer till sina egna erfarenheter och alla kreativa krumsprång som kan föra oss till nya landskap — än från den ursprungliga berättelsen eller ämnets mening.

Det är i dessa tillåtande utstick många geniala idéer föds.

Detta bör så klart göras i respekt. Ignorans till trådskaparens inlägg brukar ibland upprört beskrivas som ”att kapa en tråd”.

Idag i vår tid av lättkränkhet händer det att trådskaparen i en skapelse/diskussion tar lite illa upp om ämnet de initialt tog upp tar sig en annan väg än vad de ville visa och lyfta. (Kanske därför FB nu sen en tid skapat funktionen att även hålla diskussioner under kommentarer).
Jag har sett O.T. användas som ett skällsord i uppfostrande ton:

”Håll dig till ämnet!”

Jag har blivit så förvånad. Det känns stelt och ja nästan lite elakt. Snålt.
Jag ser det framförallt med stolthet om jag med något inlägg skapat ett litet forum för inspiration – blir så lycklig att jag lyckats sammanföra fina själar som samspråkar under mitt namn, ja för mig är det bonus och till och med högvinst att få — OM SÅ — intelligens och vishet i mina trådar. Trådar med hjärta och själ.

Som trådskapare har vi ju därtill alltid möjlighet att återkoppla till ämnet. Inget är förlorat, men mycket är vunnet.

ORD & BILD
© Victoria DominiQue – Fredens år 2023

#kreativa_krumsprång #off_topic #OT #kommunikation #befrukta
Skapa | Skriva av DominiQueen
Läst 30 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-01-30 12:27Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

DominiQueen
DominiQueen