Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Jag dricker hellre ett te med bananskal än smyger på det.

 

 

 

Jag har en hel del oförpackade teer, något som först nu i februari kom sin tur i mitt lilla hushållapotek.Te mot depression och sömnlöshet är dagens ämne.

 

Det mest kraftfulla naturliga sömnmedlet med omedelbar effekt, du kommer att somna på några minuter.

 

Bananskal innehåller en fantastisk kombination av ämnen som utlöser en total avslappning av kroppen och sedan en djup och fridfull sömn: serotonin (även kallat lyckohormon) som slappnar av i kroppen och förvisar stress, tryptofan en essentiell naturlig aminosyra som också används i läkemedelsindustrin för behandling av sömnstörningar och viktiga mängder magnesium, ett mineral som är känt för att förhindra plötsliga sömnavbrott och uppvaknanden under natten, och kalium, ett ämne som hjälper muskler och blodkärl att slappna av och des aktiverar adrenalinet.

 

 

Detta te är mycket välkänt i Sydamerika där bananer finns i överflöd, men i Europa är detta botemedel mindre känt.

 

 

Ingredienser behövs

– några ekologiska bananskal. Om du har vanliga bananer måste du tvätta dem väl med bikarbonat eller vinäger.

- 1 sked kanelpulver

- en tesked lavendel (eller en tepåse)

- 1 liter vatten

Metod för beredning

Tvätta de färska bananskalen väl, skär av ändarna och lägg dem i en kastrull där de får stå i 1-2 timmar tills de blir svarta. Sedan placeras pannan i ugnen som är uppvärmd till 65 grader Celsius, det vill säga den idealiska pastöriseringstemperaturen, och lämnas tills den är helt torr.

 

Efter att de torkat jäser de och kokas i en kastrull med vatten i 12–15 minuter. Efter att ha tagit teet från värmen, tillsätt kanel, sedan kan du in fundera i några minuter och en tesked lavendelblommor eller en lavendel tepåse. Sedan silas den och konsumeras varm innan du går och lägger dig. På max 10–15 minuter kommer du att sova gott. Har du torra bananskal kvar kan du förvara dem i tygpåsar mörkt och svalt.

Detta te har också utmärkta lugnande effekter i stressiga situationer, men du måste vara försiktig, om du dricker det under arbetet kommer du att känna dig mycket dåsig och det blir svårt att hålla dig vaken. Antistresseffekten beror på serotonin. Studier har visat att bananskal innehåller stora mängder serotonin, ett ämne som används av läkare för att behandla depression. Bananskal innehåller också en betydande mängd lutein ett ämne som hjälper till att skydda ögonen från grå starr, visar läkaren.
Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 40 gånger
Publicerad 2023-01-31 10:54Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP