Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det har fallit på min lott att för en möjliga pöbel, folksamling, söka förklara en verklighet du själv sällan behövt befatta dig med. Men som tjänar så till att färga och fullkomliga min egen. En grön o mjuk groda i godisdisken låter inte alls kväk.


Dagens förklarade ord 2023 02 02





Vänstertrafik
är förstås när någon tycker eller tror sig som förstå
att den som är inne på 'vänsterköret', tagit sitt körkort
någonstans i det brittiska imperiet.

'Vänsterköret' är ett smeknamn på en progressiv inriktning
och politik inom något som gärna inlemmas i något man
kan kalla officiella kretsar,

organ, staten, kommunen, partier vilka tillhör
'den rödgröna röran' eller bara
'gjort sig kända för sina åsikter'.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 43 gånger
Publicerad 2023-02-02 12:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP