Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Världshälsoorganisationen har varnat för att antalet offer kan överstiga 20 000, minst 8 000 människor har räddats från spillrorna i Turkiet och 380 000 tar sin tillflykt till härbärgen.


Vad ska vi förvänta oss när gudarnas gud blev arg?


I natt vid vargtimmen, 143 km djupt i Vrancea _Buzau, inträffade en jordbävning som är vanligt i det området i Rumänien, problemet är att de tektoniska plattorna har kommit närmare.

Den anatoliska platån rörde sig upp till 10 meter som ett resultat av de kraftiga jordbävningarna i södra Turkiet. Den anatoliska platån flyttade sig upp till 10 meter som ett resultat av de kraftiga jordbävningar som producerades i södra Turkiet i måndags, rapporterar en italiensk seismolog på tisdagen. Anadolu, enligt seismologen Alessandro Amato från National Institute of Geophysics and Volcanology (INGV), berättade för den italienska nyhetsbyrån ANSA att jordbävningarna aktiverade ett nytt förkastning på gränsen mellan Turkiet och Syrien, vilket fick marken att röra sig med upp till 10 meter "Det var en tvärgående rörelse", sa han och tillade att jorden gled horisontellt längs de två kanterna av förkastningslinjen till vänster, i riktning mot Egeiska havet.

Tina Larsen, forskare vid National Geological Surveys of Denmark and Greenland (GEUS), sa för sin del att jordbävningarna kändes i Danmark och Grönland, enligt den offentliga tv-stationen KNR på Grönland.

Minst 3 549 människor dog och ytterligare 22 168 skadades i Turkiet efter de två kraftiga jordbävningarna som producerades i måndags, enligt de senaste siffrorna som meddelats av president Recep Tayyip Erdogan, som uppgav att mer än 8 000 människor hittills har räddats.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 79 gånger
Publicerad 2023-02-07 22:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP