Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
E. ONEGIN Aleksandr Pusjkin


Jag minns


jag minns en magisk stund
du stod där framför mig med ens
som skönhetens geni
som hägring i ett flyktigt dis


i hopplöshetens utmatta sorg
í oro av ett bullrigt liv
ljöd länge din milda röst i mig
jag drömde om ditt ljuva drag


åren gick
upprorets vindpust
spred en gammal dröm
din milda röst himmelska drag
allt var bortglömt


i den tomma förslavningen
utan en gudomlig hänryckning
berövad tårar livet kärleken
gled dagarna stumt förbi mig


min själ vaknade nyss
du står igen framför mig
som skönhetens geni
som hägring i ett flyktigt dis


och hjärtat slår: eufori
för honom har åter vaknat
i mitt bröst
kärlekens gudomliga röst

översättning från ryska A L




Övriga genrer (Översättning) av alicja lappalainen VIP
Läst 72 gånger
Publicerad 2023-02-28 00:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

alicja lappalainen
alicja lappalainen VIP