Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Hyding är ett uttryck min far (östgöte) använde om illbattingar o dyl. Krun var och är en lokal celebritet i Älvkarleby.


SOMRARNA BÖRJADE ALLTID DEN 1 JUNI

Somrarna började alltid 

den 1 juni

"Midsommarfilmen"

spelades upp igen

Nedcabbat gällde

Ett vrålåk såg man

Krun i

Vi satt och drömde

om sjöodjuret Sven

 

 

Lovet var alltid långt

när man var en hyding

Utflykter gällde

Badplatser likaså

Av vissa sågs jag

förvisso som en niding

Men somrarna startade

1 juni ändå

 

 

Flickornas doft:

Delial och Nivea

Sandörens flipperspel

frekventerades

Folk höll på Syd-

men jag höll på Nordkorea

Att jag "inte var som folk"

poängterades

 

LARZ GUSTAFSSON 5/8 2023

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 74 gånger
Publicerad 2023-03-05 12:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP