Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Om Vanvett, egentligen 2 ord. Van. och Vett... KB


VANVETTETS TIDLÖSA STRÄNGAR

 

Ser på tiden, den är som en snöboll som nu, växer och växer allt fortare, snabbare än snabbt.

Försöker spela på Nya Guran, spelar toner, arpeggion, ackord, sweep-picking, men något stör?

DET är tiden, 15 år försvann så fort, men snabbast är och var de sista sex årens hysteriska tid-glapp.

Jag som skulle sörja min älskade far, Karl-Erik Isidor Lundstedt, skulle bli frisk och kreativ,kreatör?

JAG RUSKAR MIN SJÄL SÅ DET SKRAMLAR TILL TIONDE VÅNINGEN OCH FÖRSÖKER SE!

JAG ROPAR TILL KOPPARHIMLEN, BANKAR SÅ HÅRT JAG KAN TILLS HÄNDERNA BLÖDER!

LIDANDETS VARFÖR SPELAS PÅ VANVETTETS TIDLÖSA STRÄNGAR, SÅ KAN MAN FAKTISKT BE!

OCH VANVETTET, TAPPAT FOTFÄSTET OCH HJÄRTER ESS GRÅTER TÅRAR SOM EGOT GÖDER.

"Inte ska man gråta över spilld mjölk", skalderar Jobs vänner och sjunger "Sånt är livet"!

Men Job, han visste att han visste, att DEN ENDE GUDEN, är rättvis och rättfädig och full av nåd.

Aha! Tänker van-sinnet, öde-mjukhet, mjuk inför ödet, däri ligger det ABSOLUTA, sista klivet.

Blott en dag till, en dag till, sen ska alla DE som häcklat, skaka tänder i vanvett och tomma på råd.

De hänger ut våra liv på slaka linor, och tror att allt ska bli BÄST, när livshjulet är trasigt i navet?

Men DET kommer en dag, det kommer, var så säker. Ny himmel och jord, där barfota är våra nya skor.

Då rättfärdigheten räknas i förbarmande, och barmhärtighet, och ingen, nej ingen ställer sista kravet.

Men "DE" hittar inget annat än stolthet och hån i sina hjärtan djup. Men den som längtade, i Guds närhet bor.

Då är Vanvettets tid förbi, evighet kommen, längtans, trängtan, äter smultron på strå som förmeras tidlöst.

Tankens ljus, aldrig förmörkas, natten är över och dagen är alltid LJUS, sjungande psalmer utan slut.

Vilken tunga kan henne.Bruden, perfektion förtälja? Endast Brudgummen vet andefyllt ändlöst.

Hennes hårs fina trådar av renaste guld. HAN lindar två ringar av evighet runt deras fingrar, ett absolut, en Tribut......

 

Ja en dag

Ja en DAG

en dag..

en sekund i taget..

VANVETTET ÄR FÖR EVIGT ÖVER.

TÅRAR TORKAS, TRÖST, EVIG KÄRLEKS RO.....

 

Karl-Bo

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-03-15 01:54



Bookmark and Share


  Cugel
Ett mäktigt avslut. Pampigt skildrar du tidens snigelfart i lidandet. Poesi.
2023-03-21

  Larz Gustafsson VIP
Underbart detta med Job, broder!
Håll ut!

1 Kor 3:11
2023-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP