Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


POETRY SLAM, SLAM POETRY...


En Mästares underbara penseldrag

 

Jag är inte någon Domedags-Profet.

Som ältar mig i hur allt Fel och på fallrepet.

Jag tror på lycka, men det gör mig inte fet.

Jag tror inte på det fula knepet.

Jag tror på Den Gyllene Regeln.

Gör mot andra som Du själv vill bli behandlad.

Det ger sam-vetandet en skön seger.

Se hur Du blir av Honom förvandlad.

Var inte avundsjuk, på andras framgång.

Men var vaksam så De inte stjäl Din ide

Var inte för blåögd, och gå inte på tomgång.

Så du hamnar på De ensammas ateljee.

Var rättvis, tro på rättfärdighet från Gud.

Som upprättar helar och inte bli bitter.

Tro alltid på Kärlekens agape bud.

Hämden är Guds, Han vet var De sitter.

Jag har blivit övergiven kastad i brunn.

Och som Job slagen av sjukdomar svåra.

Människor som tjänar Det Ondas mun.

Men jag överlever och gråter mina tårar.

Jag tror att Min Herre kommer snart.

Till dess predikar jag i Evangeliets kraft.

För det är ju helt och hållet uppenbart.

Som inte är en söt och sliskig saft.

Nej, den förvandlar innifrån och ut.

En Mästares underbara penseldrag.

Från evighet till evighet tar aldrig slut.

Vi målas var och en till sakrala original.

Hör hur Hans vind kommer i och genom Dig.

Det är ständigt korsdrag i Hans närhet så skön.

Han som ÄR livet längtar efter just Dig.

Sök Honom NU i Din egen längtans bön.

Han hör, Han vet om alla Dina djupa sår.

Alla har missat målet så ock Du.

Kom låt Honom Rena förbinda, torka var tår.

Och Be förlåtelsens bön till Allsmäktig Gud.

Snart nog hör Vi sista basunen ljuda över hav och land.

Då skall Vi se Honom som Han Är.

Han släpper aldrig, aldrig någonsin Din Hand.

Jag är inte någon Domedags-Profet.

Som ältar mig i hur allt Fel och på fallrepet.

Tids nog ÄR Vi där, Då Vi Vet att Vi Vet.

Tills dess, Tro,repeat, tro, repeat, repeat.....

 

SLAM POETRY KB

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-04-03 06:37



Bookmark and Share


  Karl-Bo Lundstedt VIP
Tänk Larz! Vilken TUR!! Det gör jag med.. ALLTID TRO INGET ANNAT!!
BARA FÖR ATT JAG VÄLJER ATT SKRIVA SÅ HÄR, SÅÅÅÅÅÅ BEHÖVER DU INTE SLÄPPA UT DIN ILSKA MOT MIG! SOM EN RABIAT GALEN PUDEL.. kb
2023-04-03

  Larz Gustafsson VIP
Jag tror på Jesus, som klart och tydligt talade om en kommande domedag.
Utan en sådan finns ingen rättvisa.
2023-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP