Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om att storstäda i själen


Jag har städat i själen

Dikt av Julia Engström

Jag har städat i själen, det behövde rensas upp.
Jag har gått igenom allt med lupp.

Sorterat bort det som inte behövs mer.
Sparat det som ger.

Jag tog gamla ex och outlevna romanser och slängde dom i min mentala papperskorg.
Ja, så nu känner jag ingen mera sorg.

Jag har också rensat bort tidigare rädslor och mardrömmar.
Men först synade jag dem i deras sömmar.

De känns inte i magen längre de gamla rädslorna, som de gjorde förr.
Jag har stängt deras dörr.

Själen är nu lätt som en fjäder.
När jag rensat bort allt oväder.

Jag kan rekommendera utrensning i själen din.
Jag mår underbart efter städningen av min.




Bunden vers (Rim) av Julia Engström VIP
Läst 52 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-04-04 08:45



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
En välbehövlig storstädning, låter som en bra idè.
2023-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Julia Engström VIP