Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DÅ ROPAR ANDENS LAG.. KB


SVANARNA DÖR I VARANDRAS FAMN

 

 

GRÄSET VAR SÅ DÄR LJUVLIGT GRÖNT DU VET

OCH REGNET HADE PRECIS SLUTAT SÖRJA

DÄR VI VAR MELLAN HIMMEL OCH JORD

DÄR ALLTING HADE SIN BÖRJAN

 

där log Du emot mig som bara Du kan le

då klyvdes himlen och vår sol den sken

den dagen natten blev en bön att be

det rörde oss heligt på både armar och ben

 

MEN JAG VAKNADE AV ETT RYCK DU VET

SLUTADE ATT ANDAS FICK TÄNKA HUR MAN GÖR

PISKADES AV DRÖMMEN SOM SAKTA RANN IVÄG

MINNETS VINGAR SÖNDERSLAGNA AV ATT INGEN HÖR

 

trasig kom jag till världen en gång min kära

trotsigt spjärnar jag emot varandets eviga nu

trivialt där tre vägar möts och endast en är rätt

trånande söker själen en kyss från ett du

 

DET ÄR MÖRKT DIT INGA ÄNGLAR GÅR

RAKA GATAN VAR ÄR DU KOM VISKA MITT NAMN

FRYSER I HELA MIN VARELSE OCH LIVET

DANSANDE SVANAR DÖR I VARANDRAS FAMN

 

slutet gott allting andas harklande torrt

scenen är inte längre vår och ridån har gått ner

som kärlek med förhinder blöder min kropp

somnar om igen och igen men ingen ser

 

NÄR VAKENHET BLIR NAKENHET I ETT ENDA NU

OCH SANNINGEN FÖRBLÖDER I FÖRLJUGENHET

DÅ UTAN VARNING HÖR JAG SISTA BASUNEN LJUDA

DÅ DÄR MÖTS VI I DEN ENDA SANNA VÅR VERKLIGHET

 

där ler Du emot mig som bara Du kan le

då himlen klyvs av ett heligt skinande sken

då när natten är över blev en helig bön vi ber

den rör oss så heligt i hela vår varelses märg och ben

 

INGEN DRÖMMER LÄNGRE INGA ANDNIGS UPPEHÅLL

TIDENS TAND BYTS MOT HIMLENS SKÖNA STRAND

DEN LEVANDE SANDEN MELLAN VÅRA NAKNA TÅR

ROPAR ETT SEGER HALLELUJA VI ÄR I HANS FAMN

 

ROPAR ETT SEGER HALLELUJA VI ÄR I HANS FAMN......

 

KB 230405

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-04-05 01:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP