Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det nostalgiska hjärtat spelar: fawn - tom waits, like someone in love - björk, something - the beatles, nights in white satin - the moody blues, pink moon - nick drake.


Ljudbild

Man börjar bli äldre
tangenterna trögare
man undrar
ifall någon annan
skulle swipea en på tinder
nu för tiden
när mina höfter blivit bredare
nu när jag är vanlig och grå
förr var jag färgglad och spretig
jag var taggig och vågad
jag vågade alltid mer
nu vågar jag knappt visa vaderna
jag brukade skriva om fräknar
jag var ute sent om nätterna
jag läste radikala tidskrifter
jag bråkade aldrig
jag blossade aldrig upp
jag var den du alltid såg
jag var den vars skor du knöt
jag var den vars lår du lade handen på
jag var den du vann från mitt ex
jag var den du ringde på vägen hem
jag var den du dedikerade låtar till
om kärlek
om storslagen kärlek
som lät som violiner
och sågar på samma gång
som lät som
"jag älskar dig" för första gången
som venus as a boy
och skälvande kroppar
och att ta mentala fotografier
och äta pasta i ditt studentboende
och ha sex för första gången
till nights in white satin
jag undrar om du minns
jag undrar om du ibland tänker
att det inte blev som du tänkt

---

nu är jag en del av inredningen
mig somnar man bara bredvid
jag kysste en annan en gång
jag undrade hur det skulle kännas
att känna någon annan
för första gången
igen
jag minns knappt
hur det var när vi kysstes första gången
men jag minns när jag hör låtar
jag känner det i kroppen
och jag tittar åt ditt håll
när låten du gett till mig tidigare
spelas högt i högtalaren
men du tittar inte tillbaka
du minns inte
du tittar åt andras håll
du kopplar ingenting
kanske har du glömt
för jag är någon annan nu
jag är bara en möbel
jag är bara söt
jag är inte sexig
jag är påklädd
jag är inte avklädd
du tittar inte på mig
mimar inte till she's so heavy
jag är inte magnetisk
jag har inte beniga axlar längre
jag har ingen kraft
jag är stel och avig

vi är alltid trötta om kvällarna
nu för tiden




Fri vers (Fri form) av minblekakind VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-04-08 01:22



Bookmark and Share


  Koloristen
Kärleken skall det givetvis vara. *goodness*
2023-04-24

  Koloristen
Kämpa in i kaklet för kärlen och attraktionen. Ge aldrig upp!
2023-04-24

  SatansSon
Missade även denna Bokmärke på denna!
2023-04-24

    Jim Friberg VIP
"And like the stars we once glanced at I slowly fade away."

Man får aldrig bli rädd för att födas.
2023-04-08
  > Nästa text
< Föregående

minblekakind
minblekakind VIP