Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livscykel

Punkan alltid på bakdäcket.
Eller Hela hojen snodd,
låset medtaget.
Eller klippt.
Ekrarna åker, en efter en,
tills hjulen skevar,
man åker som berusad.
Sadeln plockad, man åker stående.
Halva styret av, man åker snett.
Växelvajern går, bara den tröga trean i, en startar låååångsamt.
Men man minns limpan och rocket-styret,
smattrande hårdpapp mot ekrarna,
tvärnitarna just framför henne i 3b.
Lyset paj, cykeln i panik iväg från snuten.
Själv trivs jag som osynlig.
Plingar hemligt, eller tutar tufft,
ända fram till det jämrans bakre åter saknar luft.




Prosa av Mats Edin VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-04-11 09:57



Bookmark and Share


  Joakim Södersten
Ler. finurligt, väl skrivet.
2023-04-30

  Öknens Ros VIP
Ja, vad allt man kan råka ut för som cyklande trafikant. Träffande beskrivning av alla malörer som inträffar. Ja, det är alltid bakdäcket som pajar av nån konstig anledning.
2023-04-12

    Sefarge VIP
Hahaha! Håller sannerligen
Med KYREUS!- samt tillägger:
Minst 500 pedaltramp om
dagen är bra för magen!
Och om på natten- med
lyset på!
;)
2023-04-11

  KYREUS of Sweden
Så skaldar - host - en MONARK.
2023-04-11

    Sefarge VIP
Riktigt livs bejakade skrivet!
Jaa trots allt bättre en aktiv
Livscykel än en Lat elbräda
som bara göder cyber sitt-
fläsket helt i onödan med
dolda hälsoproblem
som följd?
;)

2023-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP