Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
på tal om monster och orättvisor


Tartuffe


många äro slipade dessa diamanter
med svansen i byxfickan
och lomman i klöven mumlade skånska Lasse
gruveligen besviken på priset han fått
mången säger sig vara god och ädel
och vi som brukar jorden är mindre värda
än de som bor inne i stan
nu skiljer jag fåren från getterna
fåren sprätter inte skit på andra som getterna
det ska bönder till för veta
fortsatte han och lade in en prilla under läppen


varför hålla elden brinnande med vått virke
det fräser och spottar, klok lägger inga
vedträn på den brasan, den värmer inte
ger enbart sot

"apropå monstret kommer inte som ett tordön
det kommer som en vän"




Fri vers av the wildcat VIP
Läst 43 gånger
Publicerad 2023-04-21 10:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

the wildcat
the wildcat VIP