Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om kapitalism


Kapitalistsvinen är få och rädda

Dikt av Julia Engström

Kapitalisterna är livrädda för organisering.
Därför jobbar de stenhårt med polemisering.

Ställer pensionärer mot invandrare hela tiden.
Politiken är väldigt högervriden.

Allt för att vi arbetare inte ska förena oss.
De fruktar att vi är många som kan slåss.

De är rädda för att vi ska inse att det är vi som har makten.
Det är dags att vi inte längre låter borgarna bestämma takten.

Tillsammans är vi en enorm kraft som utan tvivel kan vinna.
Det vet de om, de gör allt för att vi inte ska hinna.

Kapitalistsvinen är få och rädda, glöm aldrig det.
Även om de sitter på sina höga hästar till allas förtret.




Bunden vers (Rim) av Julia Engström VIP
Läst 52 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-04-26 21:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Julia Engström VIP