Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


en kopp the klokuggla

smörgåskex med ost
2 alvedon en tablett morfin
det smakade gott då jag kom hem
doktor ett var duktig men inte nog
han sade jag tror
jag tittade stint på honom
och sade nej du ska veta
han tittade stort
imorgon då han går på sitt pass
får han veta
att jag hade rätt

hade hellre önskar tvärtom
för skadan på svanskotan
tar tid att läka

doktor två var ortoped
och läste röntgenplåtar
trevlig kunnig
drog på mun då jag frågade
om jag kan vattenträna på måndag
det känner du själv sade han
sköterskan som kom med morfin i påse
sade det tar tid men tabletter lindrar första tiden
arbeta med försiktighet låter bekant
tacksam huvudet intakt
och madrassen min inte tunn

ryser vid tanken på om jag inte
stått på mig

kunskap är selektiv och patienten
den som känner sin kropp bäst




Fri vers av the wildcat VIP
Läst 53 gånger
Publicerad 2023-05-06 00:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

the wildcat
the wildcat VIP