Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Också ett sätt att tänka. Bara samansata ord bör kuna ha dubla konsonanter, för att förenkla för all som söker sig på at läsa en text. Svårt at söka läga band på sig själv, när en väl lärt sig. Dyslekiker stavvar ju gärna ordd liitet hur som helst?


Lusten att skrika (1)








Filma ett sceneri.
Spela akustisk gitarr, men lägg istället på ett ljud som om du spelade på en elektriskt laddad gitarr. Lägg an på att verkligen leva dig in i uppförande och utförande.

-
Jag vet int hur di gör i Danmark.
Men här har vi den svenska mod, Ellen.

-
Menar du att du måste tänka först,
innan du gör ofog?
Jaså, du 'tänker' i bilder och ser framför dig
som i en sketch hur 'saker och ting',
kommer att ta sig ut?

-
Låt musikgruppen spela typiskt kända, men över femtio år gamla musikstycken. Exempelvis gammal rockabilly eller 'vanlig rock', så där så ens själv vill studsa omkring eller falla i trans såväl som dans. Låt sångaren falla för musiken i någon lustiger dans samt byta ut alla ord i låten mot 'bla bla bla bla bla', bara följa rytmen och riktigt som 'skaka loss'. Spela in en skiva med egenfinansierat kapital. Gångbar som musiken då blir på alla språk (till och med döva människor känner av vibrationer toner skapar) säljer den förstås genast som smör lägger sig platt kring stolsben.

-
Till det allmännas bästa.
Lev gärna i övertyglesen om att ingen
har mera rätt än den
som alltid har alla rätt.

-
En gud finns för den som tror.
Trots att en del troende gärna får för sig
att gud finns för alla.

Även de förment 'onda'.
Trots att vem som helst kan vara
mer eller mindre, något alls.

-
Någon vill hellre bli misshandlad
istället för bara lyssna till fagert tal.

Repliken i slutet av filmen
'Cas ino Roy al', med Bond,
har något av misshandel över sig
'Litet mera till vänster, tack'.

(I den svenska översättningen.
Trots idoga försök envisas britter ofta
med att vilja tala i egen favör.)

-
Lusten att skrika sägs vara utbredd.
Kanske kan ses just som en sådan där
världs om spännande kör?

Visst vill du sälla dig till den gruppen ibland?

-
Det straffar sig så stundom
att lägga som krokben för
verkligheten.
Eller i vilket fall
representanter för den högst egna.

-
Så här står du
och så här går du,

så när väl får du
och hur när når du?

-
Bilden är ett sådan underbart samarbete
mellan min kamera och det som blivit motivet.

-
En egen domlig sak,
att anarkister vill ha samtidigt viss ordning,
även pedanter vill ibland ha utbrott av anarki.

o




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 45 gånger
Publicerad 2023-06-07 08:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP