Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om rättvisa


Rättvisa

Dikt av Julia Engström

Du tjänar hundra tusen i månaden och kan äta oxfilé var dag.
Sömmerskan som syr dina kläder, hon syr tills fingrarna blöder och äter gröt utan mjölk i en lokal med iskallt drag.

Någon tillverkar mattan du går på, i vackra mönster och med giftiga färger som förstör naturen.
Både matt-och klädtillverkarna tjänar kanske bara några kronor om dagen, om de ens har den turen.

I samhällets ögon är dessa människor värda ungefär lika mycket som smutsen under dina skor.
Men de skulle faktiskt kunna vara din syster eller bror.

Vi lever inte i en rättvis värld.
Hade det funnits någon sådan då hade du inte fått fortsätta glassa runt i din bubbla av lyx och flärd.

Anledningen är enkel, jordens resurser måste räcka till alla.
Jag ber varje dag om att rikemansimperierna snart ska falla.




Bunden vers (Rim) av Julia Engström VIP
Läst 173 gånger
Publicerad 2023-05-13 21:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Julia Engström VIP