Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Landet i Neon

Ibland kullerstenars ojämna rader spränger Maskrosorna fram
otämjda, vilda, lysande, sollika
\"Ingenting kan mura in livet\" viskar vinden i lövens sprakande
höstsonat
Sommardrömmarna har falnat nu, när båtarna tysta och
uppgivna stävar in mot kajen för sista angörandet det här året
snön faller sakta över gröna granars tält och kylan minner
vandraren om stjärnhimlens mäktika takmålning
Sakta smälter så isarna igen och drömmarna vandrar åter
över ännu frysta tegar, överallt-genom landet i Neon
Prunkande, sprängande väller livet fram och tar ett stadigt tag om moder
Jord och ger åter blomstrerna liv
överallt-Genom landet i Neon...




Fri vers av Paul Axberg
Läst 379 gånger
Publicerad 2006-08-13 22:18



Bookmark and Share


  thyra
Vacker, poetisk, drömmande och stämningsfull. Tack! // pricilla
2006-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Paul Axberg
Paul Axberg