Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om tuffar tanter


En söt liten gangstertant

Dikt av Julia Engström.

Du går långsamt gatan fram med böjd rygg och tunga steg.
Ingen kan ana vilken krutdurk du egentligen är, du har kämpat hela ditt liv på olika tunga kneg.

Du är inte rädd för något, allra minst för döden, det spelar ingen roll om du så möter en fullblodsnazist, du svingar modigt handväskan i högsta hugg.
Förbannat trött är du på politikernas innehållslösa tugg.

På barrikaderna står du fortfarande vid varje tillfälle, skriker dig hes om rättvisa och antifascism.
Du gör allt för att stoppa rasism.

En söt liten gangstertant är du med en ryggrad av stål.
På dig kan ingen ta kål.

Det finns en hel armé av tuffa tanter här i världen.
Bäst att nassarna håller sig undan om de möter dem på färden.




Bunden vers (Rim) av Julia Engström VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-05-17 14:10



Bookmark and Share


  rostspik VIP
Det var en dam med civilkurage det.
2023-05-17

  Monika A Mirsch VIP
Älskar din dikt - "en gangstertant av stål"
tack - vi möts!
2023-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Julia Engström VIP