Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att vara kvinna


En käftsmäll mot patriarkatet

Dikt av Julia Engström

Hela du är som en käftsmäll mot patriarkatet, du säger alltid vad du tycker, högt och ljudligt och ber aldrig om ursäkt för din existens.
Mellan jobb och fritid drar du en tydlig gräns.

Du har läppstift och långt blont hår, trots att inte ens dina snaggade feministkompisar tar dig på allvar.
De gubbar som inte kan se dig i ögonen utan stirrar på dina bröst får be till gud om att på jorden få finnas kvar.

Alla som ser dig blir i hemlighet avundsjuka, de vill även de ha modet att stå för sina åsikter och val.
De önskar i smyg att de också sket i normer och ideal.

Du är en riktig käftsmäll
En sån man vill hålla i handen en mörk kväll




Bunden vers (Rim) av Julia Engström VIP
Läst 90 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-05-18 14:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Julia Engström VIP