Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det är av ren omtanke som rika människor samlar på pengar. De överlåter åt den som 'icke har', att samla mest på erfarenheter om hur att leta i sopor och avfall, för att sedan kunna som vältra sig i elände, som andra vältrar sig i rikedom.


En smula vårdslöst medkännande




Rickard slänger hellre mat
än att ge den till en fattig.
Han gör det förstås av omtanke,
för skulle den som fattig är och kallas,
om den hade mat för dagen?



(Om bilden.
En stor portion halväten äppelpaj, gjord för egen hand,
serverad i tallrik med dessertsås samt en myckenhet av
vispad grädde. Misstaget att ta bilden kom sig av att en
tallrik av glas obehagligt nog visar att underlägget är av kork)




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-05-31 14:20



Bookmark and Share


    Ett utkast
Otydlig och rörig.
2023-06-03

  Federico Romano
Bra rext om dagens girighet eller deras ideologiska tankar.
2023-05-31
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP