Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Glöm inte att bakom rädsla ligger naturligt förvärvad framgång och hälsa. Träna för denna idé non-stop, den ger framgång och oväntade fördelar för alla i samhället och sommarvänner.


Ingen pratstund, mer välsignelser.

Om jag har skrivit så mycket om dessa östländer är det bara för att bli av med rädslan, för ibland har jag mardrömmer om något sånt här på mitt hemland: Norra Djourgården som liknar dessa apokalyptiska dagar. Gud skydda oss och stödja en välsignad sommar, sommarlov till alla fridfulla poeter! jag pausar...

https://www.expressen.se/nyheter/dammen-i-kachovka-har-kollapsat/


En stor damm i Ukraina bombades. Regionen har redan översvämmats och Kiev och Moskva skyller på varandra

Kahovka Dam
En damm i den ryskkontrollerade södra delen av Ukraina har skadats av beskjutning, vilket har lett till översvämningar i ett område som redan drabbats av månader av konflikter.

 

Kakhovkadammen i den ryskockuperade Cherson-regionen skadades svårt av bombningar och nu har ukrainska och ryska tjänstemän anklagat varandra för att förstöra strukturen.

Den ukrainska militären sa att ryska styrkor sprängde dammen.


"Kakhovkadammen sprängdes av den ryska ockupationsstyrkan. Omfattningen av förstörelsen, hastigheten och vattenvolymerna, såväl som de sannolika områdena för översvämning är klarlagda", sade den ukrainska väpnade styrkans södra kommando. på Facebook tisdag.


Ryska nyhetsbyråer sa att dammen, kontrollerad av ryska styrkor, förstördes i ett bombdåd, medan en tjänsteman stationerad i Ryssland sa att det var en "terroristattack", enligt Sky News.


Dammen byggdes 1956 vid floden Dnipro som en del av vattenkraftverket Kakhovka och levererar vatten till Krimhalvön och kärnkraftverket Zaporozhye, också under rysk kontroll.

Ryska statliga nyhetsbyrån TASS citerade en tjänsteman i den Moskva-stödda Zaporozhye-regionen som sa att det inte fanns någon "kritisk fara" för kärnkraftverket ännu.


Källa: Sky News

Etiketter: Ukraina, Kiev, Moskva, attacker, damm,




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 47 gånger
Publicerad 2023-06-06 10:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP