Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En lite ovanlig torsdag

"Kommer det två så kommer det tre", sa mor. När jag växte upp, var det så att det ofta kom någon och hälsade på en stund. Ibland kom faster Elvi, ibland kom morbror Sture, ibland kom farfar gåendes.
Om det då kom två farbröder vid två olika tillfällen en dag, kom det oftast en tredje också. Det var som en lek; det var så spännande att se vem, och om, det skulle komma någon. Vi gissade: "Kanske den, eller den", skulle bli den tredje.
Idag har jag haft två kvinnliga kusiner på besök, med några timmars mellanrum.
Här sitter jag och undrar när kusin nummet tre skall komma...




Prosa av Cikoria Blå VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-06-08 21:38



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
En så rolig lek! Den ska jag börja med:-)
2023-06-12

  TrollTörnTrappan VIP
Spännande observation! Som flugor dras till en sockerbit...

Ju fler som vågat besöka människors boning, desto fler vill få reda på vad där pratades om - genom att vara med å prata själva också?!?

p.s. Undertecknad är alltid den tredje, redan innan någon annan hunnit bli det ;-)
2023-06-09

    Lena Söderkvist VIP
Det väcker minnen, det här. Kommer ihåg att besök betydde saft och bullar, så det blev ett enda stort hurra när någon släkting kom och hälsade på.
2023-06-09

  Respons VIP
Både vardagligt och magiskt på samma gång.
2023-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP